Salon RIUF 2010

Universităţile şi marile şcoli franceze vin să întâlnească studenţii români la RIUF 2010!

Salonul Universitar Internaţional din România va avea loc între 13 şi 18 martie 2010, la Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Proiectul a fost iniţiat de Grupul Educativa şi se află anul acesta la cea de-a 6-a ediţie. În 2009 salonul a atras 13.500 de vizitatori, în principal liceeni şi studenţi, iar delegaţia franceză a fost reprezentată de 22 de instituţii de învăţământ superior.

Ambasada Franţei în România şi Agenţia CampusFrance organizează şi anul acesta, pentru a 4-a oară consecutivă, un « pavilion francez » în cadrul salonului. Evenimentul le va da ocazia studenţilor care doresc să facă studii de licenţă, master sau doctorat în Franţa să obţină mai multe informaţii direct de la reprezentanţii instituţiilor de învăţământ superior franceze.

Ca şi anul trecut, ca dovadă a diversităţii sistemului de învăţământ superior din Franţa, la ediţia 2010 a Salonului Universitar Internaţional din România vor fi prezente mai multe instituţii de învăţământ franceze, recunoscute la nivel internaţional: universităţi, mari şcoli de inginerie, mari şcoli de management şi comerţ, grupuri de instituţii, şcoli de artă…tot atâtea atuuri pentru reuşita profesională!

Primele cifre arată că şi anul acesta Franţa va fi ţara cel mai bine reprezentată, cu 15 instituţii participante. Printre acestea se numără Universitatea din Lyon, SKEMA Business School, AUDENCIA School of Management, ESIGELEC Rouen, ISIMA, Reţeaua n+i de şcoli de inginerie, etc. Aceste şcoli acoperă ansamblul disciplinelor: ştiinţe umaniste şi sociale, ştiinţe inginereşti, sport, formari pentru cadre didactice, artă dramatică, ştiinţe politice, management şi comert, jurnalism, informatică, etc.

La standul CampusFrance studenţii vor putea afla de asemenea mai multe informaţii despre cum sunt organizate studiile superioare în Franţa, despre bursele Guvernului francez şi despre oferta de cursuri de limbă franceză la Institutul Francez din Bucureşti. Reprezentanţi ai formărilor universitare francofone din România vor completa informaţiile oferite cu detalii despre posibilităţile de a face studii universitare în limba franceză în România.

La Bucureşti salonul se va desfăşura între orele 10 şi 18 la Sala Palatului, atât sâmbătă cât şi duminică. Deschiderea evenimentului va fi marcată de prezenţa Excelenţei Sale Henri Paul, Ambasadorul Franţei în România.

Să studiezi în limba engleză în Franţa? OUI, you can!

Excelenţa diplomelor franceze, rezultat al unei tradiţii îndelungate, se întemeiază pe o reţea de 83 de universităţi publice, aproape 240 de şcoli de inginerie, peste 200 de şcoli de management şi comerţ, 120 de şcoli superioare de artă publice, 20 de şcoli de arhitectură. Foarte multe dintre acestea au inclus în oferta lor de studii şi programe cu predare în limba engleză – mai ales la nivel de mastere în inginerie sau management, finalizate cu diplome recunoscute internaţional (acreditări EQUIS, AMBA, etc).

Pentru a se înscrie la un program de studii în limba engleză în Franţa, studenţii români au nevoie de diplomă de bacalaureat sau licenţă şi un atestat de limba engleză.

Pentru mai multe detalii despre formarile în limba engleză: http://www.campusfrance.org/fr/d-catalogue/programs_taught_english/programs.html

Marile Şcoli franceze de management şi comerţ, în topul Financial Times

Cu o  lungă tradiţie care datează încă de la începutul secolului XIX, marile şcoli de management şi comerţ din Franţa reprezintă astăzi 71 de instituţii publice şi private recunoscute de către Stat. Ele completează excelenţa formărilor în cele 150 de şcoli de inginerie reunite sub numele de  „Conferinţa marilor şcoli”. (http://www.cge.asso.fr/)

5 din aceste « Grandes Ecoles » se clasează printre primele 10 din lume pentru un master în management, conform clasamentului Financial Times 2009, şi 3 printre primele 100 de MBA-uri din lume (The Economist 2008). Mai mult, majoritatea Marilor Şcoli franceze au primit acreditări internaţionale, de tipul EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advanced Collegiate Schools of Business) sau AMBA (Association of MBAs), care garantează calitatea diplomelor. Oferta de studii la aceste şcoli include şi programe predate parţial sau integral în limba engleză.

Pentru a se înscrie la una din marile şcoli de management şi comerţ în Franţa, studenţii români au nevoie de diplomă de bacalaureat sau licenţă după caz, iar admiterea se face ori pe bază de 2 ani de clasă pregătitoare, ori pe bază de dosar şi un atestat de limba engleză.

Vă aşteptăm în număr mare la RIUF 2010 pentru a da studiilor

dumneavoastră o dimensiune internaţională!

Programul RIUF 2010 :

Bucureşti : 13 & 14 martie, la Sala Palatului
Timişoara : 16 martie, la Hotel Timişoara

Iaşi : 18 martie, la Hotel Unirea

Diana Buciumaş
Responsabila Spaţiului CampusFrance din Bucureşti
Institutul Francez
77 Bd. Dacia, 020051 Bucureşti
tel/fax : 0040.21.310.67.76
email: bucarest@campusfrance.org
Pentru informaţii legate de studiile în Franţa: http://www.campusfrance.org 
Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s